Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  Διάφορα Link'sΔιάφορα Link's  

 

 Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στα Σκόπια

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
sparrow
Admin
sparrow


Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ηλικία : 50
Τόπος : ΠΑΛΑΜΑΣ
Ασχολίες : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛ. ΥΠ.
Χιούμορ : ΠΡΟΣΠΑΘΩ ...
Registration date : 12/04/2008

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στα Σκόπια Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στα Σκόπια   Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στα Σκόπια EmptyΔευ Απρ 14, 2008 8:04 am

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στα Σκόπια και το πολιτικό τοπίο που δημιούργησε η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών για την 1η Ιουνίου, δεν πείθει κανέναν ότι αφήνει περιθώρια για έναν σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο με την Ελλάδα για την ονομασία.

Ούτε η επίσκεψη του Μ. Νίμιτς αυτή την εβδομάδα, μπορεί να έχει κάποια τύχη, όπως εκτιμάται, έχοντας απέναντί του μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, τα κόλπα ενός αδιάλλακτου πρωθυπουργού και έναν πρόεδρο με σαφώς υποβαθμισμένο ρόλο.
Οι όποιες διαβεβαιώσεις δόθηκαν στη συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ με τους αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων, ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν θα υπάρξουν έντονες αντιπαραθέσεις για το θέμα της ονομασίας, αποδεικνύονται σε χρόνο ρεκόρ μόνο ευχολόγια και όλοι εκτιμούν ότι θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας.
Ο πρόεδρος Μπ. Τσερβενκόφσκι, που εξέφρασε εξ αρχής με δήλωσή του αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να τηρηθεί κάτι τέτοιο, επανήρθε και, με συνέντευξή του στη μεγαλύτερη εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ», εξέφρασε την αντίθεσή του στις πρόωρες εκλογές, ενώ διατύπωσε έμμεσα αιχμές κατά του πρωθυπουργού και των πρωτοκλασάτων του VMRO-DPMNE, κάνοντας λόγο για εκείνους που σκέπτονται βραχυπρόθεσμα και επιδιώκουν ενδεχόμενα βραχυπρόθεσμα οφέλη και όχι τι είδους κράτος θα υπάρχει τα επόμενα 10-20 χρόνια.
Δεν απέφυγε επίσης να θέσει και πάλι το θέμα της ονομασίας και των συνομιλιών καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούν οι πρόωρες εκλογές, διαφοροποιούμενος σαφώς από τον πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι και τους χειρισμούς του.
Αναφερόμενος στην τελευταία πρωτοβουλία των ΗΠΑ, είπε ότι «αυτή προϋποθέτει αφοσίωση των διαπραγματευτών και των πολιτικών παραγόντων που έχουν πλήρη πολιτική νομιμότητα και όχι διάλυση του κοινοβουλίου και υπηρεσιακή κυβέρνηση».
Κι ότι «οι πρόωρες εκλογές και η προεκλογική εκστρατεία αυτή την περίοδο, μετά το Βουκουρέστι, όταν ο λαός είναι ενοχλημένος και απογοητευμένος, απλώς θα συμβάλουν στην αύξηση των πολιτικών εντάσεων, κι αυτά, στην παρούσα φάση, είναι κάτι που δεν χρειαζόμαστε».
Ο κ. Τσερβενκόφσκι δεν απέφυγε να κάνει απαισιόδοξες προβλέψεις τόσο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση. «Νομίζω ότι σε όλους μας είναι σαφές ότι η μη επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα σημαίνει ότι μένουμε εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ», είπε, αναφέροντας ακόμη ότι οι πρόωρες εκλογές είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σημάνουν και απώλεια της δυνατότητας για τον καθορισμό ημερομηνίας για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση κινείται ο Ν. Γκρούεφσκι, στον οποίο η αντιπολίτευση καταλόγισε με ένα δριμύ «κατηγορώ» ότι συμπεριφέρεται ως μονάρχης, επιδιώκοντας την απόλυτη εξουσία.
Ο ίδιος δεν πήγε στη Βουλή για να παρουσιάσει τις θέσεις του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών και να απαντήσει στην αντιπολίτευση, αλλά επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες με ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, με αποτέλεσμα η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρ. Σεκερίνσκα να τον χαρακτηρίσει ως «δειλό», που περιφερόταν επί δύο μέρες στους διαδρόμους της Βουλής και να τον αποκαλέσει «Φιντέλ Κάστρο με κοντά παντελονάκια».
Ο κ. Γκρούεφσκι αποποιήθηκε τις ευθύνες του για τη μη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, που του καταλογίζει η αντιπολίτευση και τις επέρριψε στην Ελλάδα και στο βέτο της στο Βουκουρέστι, λέγοντας ότι «με την υποστήριξη των ΗΠΑ θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ».
Η επίθεσή του για μία ακόμη φορά κατά της Ελλάδας έδειξε ότι σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα επιχειρήσει με «πατριωτική» ρητορεία να κεφαλαιοποιήσει τα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες, ώστε να αποφύγει τις σοβαρές ευθύνες του αλλά και τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, με την ανεργία να κυμαίνεται στο 35-40% και την οικονομική ανάπτυξη να έχει βαλτώσει.
Ο πρωθυπουργός επιρρίπτοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση για το θέμα της ονομασίας υποστήριξε ότι «οι πολίτες είναι απογοητευμένοι με τις κοινοβουλευτικές διαμάχες για το αν πρέπει να αλλάξει η Μακεδονία το όνομά της».
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://gamesfaq.forumgreek.com
 
Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στα Σκόπια
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ :: Κόσμος-
Μετάβαση σε: